Vorig jaar én vorige week vrijdag, 29 december 2023, werd de 17e editie van het Mitselwjister Geslot…

Vorig jaar én vorige week vrijdag, 29 december 2023, werd de 17e editie van het Mitselwjister Gesloten Darts gegooid. Met in totaal 36 deelnemers was de opkomst weer super!

Er werd begonnen met het koppeltoernooi. Hierbij namen duo’s het samen met z’n tweeën op tegen een ander duo die met z’n beiden hetzelfde deden… Er waren 18 deelnemende koppels, wat ook weer overeenkwam met het aantal deelnemers van 36. Het was een mooie loting met zeer diverse maar vooral wel gender-verantwoorde koppels. Er werd gegooid tot het punt waarop duidelijk was welke koppels het in de finale tegen elkaar op gingen nemen aan het einde van de avond (t/m de halve finales dus).

Daarna werd er gestart met de Single-ronde en mocht iedereen individueel zijn of haar kunsten vertonen. Na de eerste ronde bleven er 18 darters over in de winnaarsronde en vanzelfsprekend ook 18 in de verliezersronde.
In beide rondes was het ontijgelijke spannend en waren er een paar zeer enerverende partijen te bewonderen voor het in grote getale gekomen publiek. 180’ers, andere hoge scores en 100+ finishes passeerden de revue.

Na een lange avond pijltjes werpen (toch weer iets langer dan ingeschat door de wedstrijdleiding) was dan eindelijk duidelijk welke personen gingen deelnemen aan de finales en troostfinale. Uiteindelijk gingen de volgende prijzen naar de volgende personen:

Winnaars koppels: Jacob & Cor
2e plaats koppels: Simon Crans & Sylvan

Winnaar verliezersronde: Rinze
2e plaats verliezersronde: Age

3e plaats winnaarsronde: Marcel Faber

De finale in de winnaarsronde, en daarmee ook de strijd om de titel en de felbegeerde wisselbokaal, ging tussen Leo Mooibroek en Simon Crans. Dit werd een finale om duimen en vingers bij af te likken, met een hoop spanning en een hoog niveau. Zo wist Leo op de valreep nog de hoogste finish van de avond te gooien door 130 te checken op de bullseye. Wel jammer voor Wietse die tot op dat moment met 120, oftewel de Shanghai 20, de hoogste finish op zijn naam had staan. Er werd in de finale “best of 7” gespeeld, wat betekent dat degene die als eerste 4 legs wist te bemachtigen de winnaar zou worden. De 7e en beslissende leg was uiteindelijk ook nodig om tot een winnaar te komen. Bij een 3-3 stand mocht Leo beginnen aan de laatste leg. Beide heren wisten de triples veelvuldig te vinden. Uiteindelijk kwam Leo als eerste op een finish, maar zijn wedstrijdpijlen belanden allen tegen de draad van de beslissende dubbel. Simon wist op zijn beurt wel met zijn eerste match-dart meteen de dubbel 16 te raken en werd daarmee de winnaar van een wedstrijd die eigenlijk twee winnaars had verdiend.
Simon ontving de wisselbeker voor de tweede keer in zijn carrière uit handen van de gehydrateerde wedstrijdleider. Ook ontving hij, net als alle overige hierboven genoemde winnaars, een met valuta gevulde enveloppe.

Dank aan alle deelnemers en toeschouwers die er met ons op vrijdag 29 december 2023 een geslaagde avond van hebben gemaakt en speciaal dank aan Andries Visser voor de hulp bij de wedstrijdleiding! We zien jullie graag aan het einde van dit, nu nog prille, jaar weer voor de 18e editie van ons epische dartstoernooi!

Bekijk dit bericht op Facebook

1 reactie

Geef een reactie

Uw e-mail adres is slechts ter bevestiging, maar wordt NIET weergegeven op deze site.

top