Verbouwing Café Veldzicht – Update week 27 Er was weer volop actie in de lunchroom en de toiletten …

Verbouwing Café Veldzicht – Update week 27

Er was weer volop actie in de lunchroom en de toiletten deze week. Alle aansluitingen voor de oven en de afzuiging van de oven zijn aangebracht in de lunchroom. Verder zijn alle wanden uitgevlakt. Ook zijn de mooie oude plafondbalken al in de oker-gele kleur gezet. Deze zullen volgende week nog afgelakt worden. De stalen constructiebalk die daar onderdoor loopt zal nog een mooie coating krijgen. Ook de rest van het schilderwerk zal volgende week uitgevoerd worden, want volgende week zal ook de bakoven al verplaatst worden vanuit de huidige snackbar naar de nieuwe lunchroom!

De toiletten liggen prima op schema om volgende week klaar te zijn. Hier is het (gemakkelijk schoon te maken en dus hygiënische) vinyl aangebracht op de muur. Het vinyl ziet eruit als echt hout en dat oogt mooi. In de gang naar de toiletten, naast de deur naar de kroeg, laten we een stuk van de bakstenen-wand in het zicht. Ook dit zorgt voor een leuk effect. Volgende week kunnen de toiletpotten en wastafels e.d. worden geïnstalleerd en dan is alles klaar voor gebruik.

Vanaf de bovenverdieping hebben we even een foto toegevoegd van het achterste deel van het pand. Hier gaan de bouwvakkers door met voornamelijk sloopwerkzaamheden. Alle tussenwanden zijn er nu écht uit. Daarom zijn nu de slaapkamers en de oude stal, ook wel "bûthús", één geheel met de achterzaal. Het is daarom nu een gigantische ruimte, waardoor je pas echt beseft hoe groot het pand eigenlijk is. Hier zullen later dan ook twee flinke B&B-kamers herrijzen.

Op het plein voor Café Veldzicht is deze week een bord geplaatst, met hierop alle partijen/bedrijven die meewerken aan dit project. Op dit bord is onder andere een stukje gereserveerd voor de (Europese) Leader Subsidie, welke wij hebben mogen ontvangen voor dit project. Ook is er nog een stuk subsidie ontvangen uit de DOM-pot vanuit dorpsbelang Metslawier. Zonder deze subsidies had dit project geen doorgang kunnen vinden!

We hebben deze week dus wederom mooie stappen gezet. Volgende week hopen én verwachten we de eerste echte resultaten te zien! Daar informeren we u over in de volgende update.

Tot slot nog even een mededeling van huishoudelijke aard:

VOLGENDE WEEK WOENSDAG 10 JULI 2019 IS DE SNACKBAR GESLOTEN I.V.M. DE WERKZAAMHEDEN!

We proberen te allen tijde open te blijven tijdens alle verbouwingen, maar hier ontkomen we helaas niet aan…

Tot volgende week maar weer!!!
Bekijk dit bericht op Facebook

Geef een reactie

Uw e-mail adres is slechts ter bevestiging, maar wordt NIET weergegeven op deze site.

top