Update verbouwing Café Veldzicht – Week 48 Hier weer even een update aangaande de verbouwing van Ve…

Update verbouwing Café Veldzicht – Week 48

Hier weer even een update aangaande de verbouwing van Veldzicht. De afgelopen weken hebben voornamelijk de mannen van Dijkstra Draisma weer bergen werk verzet. Daarbij waren ook veel werkzaamheden die niet heel spannend zijn om te delen, maar wel erg noodzakelijk. Daarom is er een tijdje geen update geweest, maar bij deze een bomvolle update!

Vooral in de B&B-kamers schiet het nu op. De vloerverwarming is er vorige week al ingelegd en daar is meteen de cement-dekvloer bovenop gestort. Daarvoor hadden de timmermannen van BGDD alle muren al voorzien van OSB-platen. Installateur Peter heeft in een rap tempo al het installatiewerk voltooid. Daardoor konden de mannen van BGDD zich deze week uitleven met gipsplaten. Resultaat aan het einde van deze week is dat één van de beide B&B-kamers al volledig in het gips zit en de tweede al grotendeels. Het gaat hierbij ook nog om een dubbele laag gips i.v.m. de brandveiligheid. Ook zorgt het mede voor een extra geluiddempende laag tussen de B&B en de zaal van het café. In de beide B&B-kamers zijn dus mooie vorderingen gemaakt.

Op de buitengevel aan de kant van de B. Beckerstrjitte is al op een klein stukje het zwarte hout aangebracht wat uiteindelijk op de hele zijgevel en achtergevel te zien zal zijn. De garage naast de kroeg zal later ook nog omkleed worden met nieuw zwart hout, maar hierbij zal het om grotere planken gaan. Aan de andere kant is ook het kozijn van de nieuwe nooddeur vanaf de bovenverdieping verder afgemaakt. Op die bovenverdieping is inmiddels de complete vloer vol gelegd met fermacell-platen. Hierdoor hebben we nu een mooie ruime zolder om straks de nodige dingen in op te slaan.

Ook in de hal van het café is bedrijvigheid. Met het plafond is hetzelfde ‘trucje’ uitgehaald als in het café. D.w.z. eerst het plafond eruit, daarna brandveilig maken en daarna het plafond er weer in. Hierdoor blijft ook hier het mooie oude balkenplafond behouden. De schilders zijn bezig geweest met het stucwerk in de hal. Hier blijft, net als in de hal van de toiletten, een stuk van de oude muur in het zicht. De hal zal later nog verder worden afgeschilderd en afgemaakt.

Verder zijn we ook steeds bezig in de spoelkeuken (waar de snackbar eerst zat) met van alles en nog wat. Oftewel: we zijn overal bezig! Maar de focus blijft voornamelijk op de B&B-kamers liggen de komende weken. Hierover weer meer in de volgende update, leest u dan weer mee?
Bekijk dit bericht op Facebook

Geef een reactie

Uw e-mail adres is slechts ter bevestiging, maar wordt NIET weergegeven op deze site.

top