Gisteravond, zaterdagavond 6 april 2024, was het dan eindelijk tijd voor de jaarlijkse PUBQUIZ bij V…

Gisteravond, zaterdagavond 6 april 2024, was het dan eindelijk tijd voor de jaarlijkse PUBQUIZ bij Veldzicht Metslawier!!!!

In een afgeladen volle kroeg gingen we rond 20:15 uur, iets later dan gepland, van start met de eerste ronde. Er deden in totaal maar liefst 24 teams mee en daarmee net geen 100 personen!

Er werd begonnen met eerst twee rondes met allerlei vragen door elkaar en met een tussenronde met afbeeldingen die herkend dienden te worden. Daarbij stond de quizmaster versteld van het aantal ploegen die buurman Bolderbast van Donald Duck wisten te herkennen. Na deze eerste twee rondes en tussenronde volgde een pauze, waarbij ook een eerste tussenstand werd opgemaakt. Team “Doch mar wat” ging aan de leiding, op de voet gevolgd door de “Watermelon Farmers” en “Team Wit ik net”.

Na de pauze vervolgden we de quiz wederom met twee rondes met gemixte vragen en een tussenronde met quotes van beroemde personen. Hierbij viel het de quizmaster vooral op dat zo ongeveer de helft van alle ploegen Aleksej Navalny zijn naam schrijft als Navaldi? Verder wisten maar weinig ploegen het symbool van de achterruitverwarming te herkennen. Vandaar dat we zoveel auto’s met beslagen achterruiten door Mitselwier zien rijden…

Na de 3e en 4e ronde en de ronde met de quotes, volgde een tweede pauze. In deze pauze werden de antwoorden van de ploegen weer naarstig nagekeken door de Quizmaster en zijn beeldige assistente Kwis-tine. Na deze ronde zou alleen nog de Muziekronde volgen. Aan het begin van de beslissende muziekronde maakte de Quizmaster eerst de nieuwe tussenstand bekend. De “Watermelon Farmers” gingen nu aan de leiding, op slechts twee puntjes gevolgd door “De Weidenaartjes” en twee punten daar weer achter “Team Wit ik net”. Maar tot op dit moment waren er in totaal 112 punten te verdienen en in de muziekronde konden nog eens 40 punten worden verdiend, dus alles was nog mogelijk!

De muziekronde bestond uit muziek uit allerlei verschillende categorieën en decennia. Brede kennis was dus benodigd om hoog te scoren. Het werd vooral een gezellige ronde met hier en daar mooie en gezellige nummers, waarop de zaal lekker kon meezingen en deinen!

Na de muziekronde kon de einduitslag opgemaakt worden. Uiteindelijk werden in de Muziekronde verrassend genoeg geen hele grote verschillen meer gemaakt. “Team Amstel” eindigde stijf onderaan en zij ontvingen daarom de uien van de poedelplaats. Ook bovenin de rangschikking veranderde dan ook niets. “Team Wit ik net” behield de derde plaats en mocht de cadeaubonnen in ontvangst nemen. “De Weidenaartjes” bleven op hun tweede stek staan en ontvingen heerlijke verrassingspakketten van de bakker. De “Watermelonfarmers” hadden hun voorsprong zelfs nog weten uit te breiden met drie puntjes en trokken met een totaal aantal punten van 115 de overwinning naar zich toe. Ruurd Verbeek, Sietze Verbeek, Geert Willem Weidenaar en Andries Visser nogmaals lokwinske!!!

De volledige uitslag was als volgt:
1. Watermelon Farmers – 115 punten
2. De Weidenaartjes – 110 punten
3. Team Wit ik net – 102 punten
4. Team Doch mar wat – 99 punten
5. Jacob & de hulpjes – 94 punten
6. Kwist ’t – 93 punten
7. De Ketsers – 92 punten
8. Ja Wotte??? – 90 punten
9. Quiz ’t niet – 89 punten
9. Sister from another mister – 89 punten
11. Terry & de Boomers – 87 punten
11. Jezus Quiztus – 87 punten
13. On Fire – 85 punten
14. Mevrouw De Boer – 79 punten
15. Mei de fles op tafel – 78 punten
15. Heal om heal – 78 punten
17. Team Brouwer – 77 punten
18. De Ropta-Hof – 73 punten
19. De Dummies – 69 punten
20. Tsjoeke Moeke – 65 punten
21. Team Sijts – 64 punten
22. Wiebes Hengsten – 63 punten
23. Level 8 – 61 punten
24. Team Amstel – 56 punten

Dank gaat natuurlijk uit naar alle deelnemers! Speciaal dank aan Kwistine Meinsma, assistente van de Quizmaster!
Volgend jaar gaan we wederom een Pubquiz organiseren, we zien jullie dan graag allemaal weer! Maar eerst maar even bekomen van deze zenuwslopende editie…

Bekijk dit bericht op Facebook

3 reacties

Geef een reactie

Uw e-mail adres is slechts ter bevestiging, maar wordt NIET weergegeven op deze site.

top