Afgelopen zaterdag, 25 maart 2023, was het Pubquiz-tijd!!! Maarliefst 23 ploegen en daarmee bijna 10…

Afgelopen zaterdag, 25 maart 2023, was het Pubquiz-tijd!!!
Maarliefst 23 ploegen en daarmee bijna 100 deelnemers gingen de strijd met elkaar aan.

Er werden allereerst vier gemixte rondes en twee tussenrondes afgewerkt door de zeer fanatieke teams. Hierin was kennis benodigd op alle mogelijk denkbare gebieden. Zo wisten een hoop aanwezigen de joker van Rummikub niet te herkennen, wisten ze niet hoeveel olifanten er langs de A6 bij Almere staan, of was b.v. de eerste GP-overwinning van Max Verstappen voor sommigen even een blinde vlek…

Na deze eerste rondes was het, met alleen de muziekronde nog voor de boeg, een nek-aan-nek race tussen zo’n 3 ploegen en ook waren zo’n 5 andere ploegen ook nog niet kansloos voor de overwinning. Het werd dus een zinderend slotstuk en je kon dan ook, tussen de muziekfragmenten door, een orgel horen vallen in de zaal tijdens de finaleronde.

Na de finaleronde viel er een last van ieders schouders en kon de einduitslag opgemaakt worden door de flamboyante quizmaster en zijn lieftallige en aimabele CEO.

In totaal waren er 143 punten bij elkaar te schrapen. De Powerpuff Girls hadden met 67 het laagste aantal punten weten te vergaren. Zij mochten de uien-troostprijs in ontvangst nemen aangezien hun prestatie om te janken was. De derde prijs ging naar de titelverdedigers (en dus winnaars van de vorige editie): de Watermelon Farmers. Zij hadden met 113 punten net een puntje minder dan de nummers twee: Team Weidenaar. De eeuwige glorie, denkbeeldige bloemen, en een overheerlijk vleespakket ging uiteindelijk naar de heren van Us Honk 1. Zij trokken met een geweldig puntenaantal van 119 aan het langste eind.
Jelger, Ale Sytze, Meindert en Nanne genieten daarom de rest van dit jaar het nodige aanzien en mogen met het nodige respect aangesproken en aanbeden worden door omstanders. Nogmaals gefeliciteerd heren!

Het was weer een zeer geslaagde Pubquiz! Met weer een fantastisch aantal deelnemers en afgeladen kroeg is de lange voorbereiding gelukkig niet voor niets geweest. Rest nog een eervolle vermelding voor twee teams voor het verzinnen van de originele teamnaam: Team Whisky-pedia en Team Jezus Quiz-tus.

Dank gaat uit naar alle deelnemers, de barmedewerkers en de flexibele CEO. Er zal zeker weer een vervolg komen eind dit jaar of begin volgend jaar. Zien we jullie dan allemaal weer?Bekijk dit bericht op Facebook

1 reactie

Geef een reactie

Uw e-mail adres is slechts ter bevestiging, maar wordt NIET weergegeven op deze site.

top