Metslawier is een klein dorpje onder de rook van Dokkum en telt zo’n 900 inwoners. In het dorp is Café Veldzicht één van de belangrijkste voorzieningen en een belangrijke ontmoetingsplek die het dorp levendig houdt.

Metslawier ligt op zo’n 6 km van Dokkum en op 11 km van toeristenstrekpleister Lauwersoog. Vanaf hier is logischerwijs het Lauwersmeer ook niet ver weg. Vanuit én door Metslawier kan je prachtig fietsen, maar ook wandelen. Ontsnap even uit alle dagelijkse drukte en hectiek en geniet van het rustige platteland waar Metslawier deel vanuit maakt.

Vanaf begin 2020 is er de mogelijkheid om ook in de B&B van Veldzicht te verblijven. Om de omgeving alvast wat te kunnen verkennen, hebben wij voor u hieronder alvast enkele handige links en informatie over bezienswaardigheden in de buurt van Metslawier geplaatst.

Doarpstsjerke

Op de terp in Metslawier staat de oude dorpskerk, in het Fries “Doarpstsjerke”. Hier worden regelmatig evenementen georganiseerd, of er zijn mooie exposities te bewonderen.

Fietsroutes

Metslawier is een belangrijk knooppunt van een zeer uitgebreid netwerk van fietsroutes. Op het plein voor het café staat zelfs het informatiebord om u over deze route te navigeren.

Wandelroutes

In en om Metslawier zelf kunt u, naast fietsen, ook heel mooi wandelen. Hiervoor is speciaal een wandelroute uitgestippeld die u lang de allermooiste plekjes van Metslawier brengt.

Metslawier

De website van Metslawier, met allerhande handige informatie over oa. wonen en werken, zorg en welzijn, toerisme en recreatie, verenigingen, dorpsbelang en nog veel meer.

De informatie en pagina’s hierboven zijn slechts een kleine greep uit wat er allemaal in en om Metslawier is te beleven.

Zo willen wij u bijvoorbeeld het “Oldtimer Museum – De Veteraan” ook niet onthouden. Deze bevind zich aan de “Master fan Loanstrjitte” in Metslawier en is GRATIS toegankelijk. Klik HIER voor een leuk artikel van het Museum in de Nieuwe Dockumer Courant. Bent u meer geïnteresseerd in toneel en theater? Dan kunnen wij u een bezoek aan het “Iepenloftspul” ( Open Luchtspel ) aanbevelen. Een Friestalige theatervoorstelling welke om de 2 jaar plaats vind in verschillende Friese ( waaronder Metslawier ) dorpen. De informatie op deze pagina zal van tijd tot tijd worden uitgebreid met nog meer wetenswaardigheden en/of nieuwe handige links.

Heeft u een suggestie voor op deze website?
Stuur ons deze dan via de e-mail op de contactpagina!

top